Peter Sunde: ”İnterneti Kapitalistlere Kaybettik!”

Peter Sunde: ”İnterneti Kapitalistlere Kaybettik!”

ABONE OL
Ağustos 6, 2017 22:28
Peter Sunde: ”İnterneti Kapitalistlere Kaybettik!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pirate Bay kurucularından Peter Sunde, web’in geleceği konusunda kötümser düşünüyor. Sunde, kullanıcılardan gücünü saha web dünyasının artık şirketlerin eline geçtiğini ve bunu düzeltmenin bir yolu olmadığını söyledi.

”Her şey yanlış gitti”

”Önemli olan şu an ne olup bittiği değil, gelecekte neler olacağı. Tüm verilerimizi Mark Zuckerberg denen bir adamın merkezine gömdük. Trump’da temelde Zuckerberg’in verilerini elinde tutuyor. Yanlış gidebilecek her şey yanlış gitti ve artık buradan art dönüş olduğunu düşünmüyorum.”

”Eskiden insanlar sevdikleri filmleri, dizileri indirirlerdi. Torrent sunucuları oluşturulurdu. Herkes internette daha özgürce devinim ederdi. Artık bu çok ender bir olay. Çoğu şahıs Netflix, Amazon gibi servisleri kullanmayı tercih ediyor. Hazır bir sistem için hem nakit ödüyorlar, ayrıca verilerinin gizliliğinden de vazgeçiyorlar.”

Sunde, internetin kullanıcılardan alınıp şirketlere verilmesi konusunda çok öfkeli, ”Herkes kendi kendine gidebilen otomobiller konusunda çok mutlu. Peki o otomobilleri denetim eden kim? Nereye gidip gitmeyeceklerini belirleyen kim? Ben nereye gideceğime kendim karar vermediğim bir otomobile binmek istemiyorum. Çünkü birileri o aracın bilgilerini kanun dışı olarak satmış olabilir.”

”Yeni bir soğuk harp dönemindeyiz, ülkeler arasında sürekli kriz var. İnternet korsanları sürekli siber saldırılar düzenliyor ve bizim sanal dünyadaki tek bir adımımız bile saklı değil. Ancak bu mesele değil, çünkü elimizdeki aletler çok eğlenceli ve dünyanın dört bir yanıyla haberleşmemizi sağlıyor, değil mi?”

Sunde, bilgilerimizin asla güvende olmadığını, siber saldırılarla sürekli sızdırıldığını söylüyor. Ayrıca şirketlerin artık kullanıcılar hakkında çok çok bilgi depoladığını, bu nedenle veri merkezlerinin korsanlar için iştah kabartan birer hedef haline geldiğini de ekledi.

Sunde tek seçeneğin, hükümetlerin şirketlerin veri depolama etiğine kısıtlamalar getirmesi olduğunu belirtti. ”Bu mükemmel bir çözüm değil, yalnızca bu korkunç durumu yönetim etmenin bir yolu.”

Sunde son olarak, “Bizler, interneti kapitalist topluluğa kaybettik.’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

sakarya escort sakarya escort sapanca escort maltepe escort ataşehir escort anadolu yakası escort pendik escort kadıköy escort bostancı escort ataşehir escort ümraniye escort kartal escort sex hikaye kadıköy escort melbet melbet giriş melbet giriş melbet giriş 1win giriş betwinner güncel giriş 1win giriş çeşme escort escort kuşadası escort ataköy marmaris escort çerkezköy escort bodrum escort türkbet kayserimod escort beylikdüzü escort konya eskort seks hikayeleri porno eryaman escort montenegro escort antalya escort bodrum escort escort bayan beylikdüzü escort bayan halkalı escort bayan avrupa yakası escort bayan şişli eskort mecidiyeköy escort bayan şirinevler escort bayan esenyurt escort bayan avcılar eskort şirinevler eskort beylikdüzü http://www.ilogak.com/istanbul/avcilar-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/esenyurt-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/atakoy-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/fatih-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/beylikduzu-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/silivri-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/capa-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/findikzade-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/buyukcekmece-escort/
basın bülteni dağıtımı chat siteleri chat siteleri ev eşyası depolama turkhacks